Euró Árfolyam

Jelen pillanatban az euró árfolyam, nekünk nagyon kedvezőtlenül alakul, már 413 Ft közeli összegért juthatunk egy euróhoz. Nem meglepő, hiszen már néhány hónapja sajnos háborúznak keleti szomszédaink, és ez hatással van a világgazdaságra, ez alól nem kivétel az euró árfolyam sem.

A háború mellett számolni kell a napokban, az orosz elnök által bejelentett elképesztő gázárak gazdasági hatásával is, illetve az euró árfolyam attól is függ, hogy a magyar miniszterelnök meg tud e egyezni Brüsszellel. Ez az uniós támogatások, és az ország jövője szempontjából, kulcskérdés.


Ha nincs megegyezés, akkor benne van a jövőben, hogy a magyar deviza egyszerűen eltűnik. Ha a megegyezés sikerül, akkor a forint erősödése miatt az eur árfolyam csökkenni kezd. Igaz, szakértők szerint, ez csak kismértékű, de a nagyobb befektetéseknél, az eur árfolyam kismértékű csökkenése is nagy összegeket jelenthet. A közelmúltban történt jegybanki szigorítás után, a forintnak megvan a lehetősége, hogy elmozduljon a mélypontról, így az eur árfolyam első körben a 390 és 405 forintos sávban mozoghatna.

Ha viszont további gyengülés jönne, akkor az euró árfolyam eléri, sőt meg is haladja majd a 415 ft-ot. Váratlan azonban, hogy az euró árfolyam a dollárral szemben, eddig két évtizede nem látott mélypontra zuhant. A dollár rendkívüli módon megerősödött, az elmúlt napokban stabilnak mondható, jelenleg rendületlenül tör előre. Ennek hatására, a nemzetközi piacokon pánik alakult ki, mindenki szabadulna az eurótól.

2022.07.07.