Euró Árfolyam


A már jó ideje 350 Ft/Euró fölött ragadt árfolyam uralma megtörni látszik.

A július második felétől folyamatosan erősödő forintnak most újabb szintet sikerült megugrania, ugyanis sikerült bemennie a 350-es szint alá, ami jelenleg tízhetes csúcsnak minősül. Nagyban köszönhető ez az MNB kamatemelésének, valamint annak, hogy a FED készül kitűzni a eszközvásárlási program leállításának menetrendjét. A szerdán már 347 Ft/euró árfolyam enyhén meginogni látszott a tegnapi nap folyamán, azonban ez csak átmeneti időszaknak, várakozásnak tekinthető, hiszen a mai délután folyamán várható a FED elnök beszéde a Jackson Hole konferencián, mely előreláthatólag nagyobb mozgásokat indít majd be a devizapiacon.

Bár a forint további erősödése az euróval szemben nem feltétlenül mutatja azt az erősödést, amit eddig tapasztalhattunk, optimisták lehetünk ami a közeljövőt illeti. A piacon tanúsított óvatos hozzáállás a FED jegybankári konferencia generálta vihar előtti csendnek is tekinthető.

Azért is bír ekkora jelentőséggel ez a beszéd, mert a koronavírus begyűrűzése Amerikába mára már egyre súlyosabb gazdasági terheket ró a nagyhatalomra, mely az utóbbi időben elég sokat vesztett befolyásából.

A kivárás időszaka hamarosan véget ér, hiszen helyi idő szerint 4 órakor készülhetünk a bejelentésre, melynek következtében remélhetőleg tovább folytathatja erősödését a forint euróval szemben.