Euró Árfolyam

Kriptovaluta lehet az euró
A digitális euró bevezetését pedzegette beszédében az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde, aki azon a véleményen van, hogy a digitalizáció gyorsuló ütemét követve próbálják biztosítani, hogy az emberek elektronikusan, bankjegyek és aprópénz nélkül is tudjanak fizetni az egyik legbiztonságosabb pénzzel, ami nem más, mint a központi bank által kibocsátott pénz. Fontos leszögezni, hogy az így létrehozott új digitális valuta csak kiegészítené a már forgalomban lévő eurót, nem pedig a helyére lépne, eltörölve azt.

Az így vázolt projekt megtervezését két évre becslik, majd ezt követően újabb két év lesz majd, mire ténylegesen be is vezetik a digitális valutát.

Bár a kriptovaluta használata roppant kényelmes, gyors és egyszerű lehetne, veszélyt is rejteget magában. Biztonság, elérhetőség, és titoktartás az a felület, ahol támadható, így komoly munkálatok folynak majd ezek enyhítése céljából.

A váratlan ötletet a koronavírus következményeinek is betudhatjuk, hiszen az egyre nagyobb mértéket öltő online vásárlások segítettek felismerni a tényt, hogy egyre nagyobb arányban használnak az emberek online fizetési módszereket.

A BitCoin árfolyamára egyértelműen pozitív hatással volt a kijelentés, de hogy az euró árfolyamot milyen irányban fogja befolyásolni, az még a jövő kérdése.